Allt om att måla hus, väggar, tak, fasad, friggebod, med mera

Målare Stockholm

Målare Stockholm

En målares vardag är fylld av frågor och funderingar från personer som vill ha hjälp med allt från att måla en brevlåda till att måla om huset. Här är några målartips från en yrkesverksam målare. Stockholm är hemorten men tipsen går nog lika bra att applicera på målare i de flesta städer (även om det kan skilja en del i pris på att anlita målarfirmor i storstäder jämfört med mindre orter).

Vad kostar det per kvadratmeter att måla hus/altan/tak/med mera?

Oerhört svår fråga att ge ett enkelt svar på. Priset för måleri/kvadratmeter kan ligga på allt från 20 kr/m2 till 500 kr/m2 beroende på hur stort jobbet är och vilken färg som används. Arbetskostnaden varierar också beroende på dessa faktorer, samt hur avancerat målarjobbet är. Bästa tipset är att alltid rådfråga olika målarfirmor om du är osäker, jämför du flera olika priser på ett jobb hittar du snabbt en rimlig genomsnittsnivå för just det målarjobb du vill ha utfört. Kom också ihåg att du kan utnyttja rotavdraget när du anlitar målare, det sänker arbetskostnaden med 50 procent.

Hur målar man innertak?

som av en händelse har vi en tidigare guide just för takmålning.

Vad kostar det att anlita en målare?

Ofta anlitar man målare och målarfirmor på timpris (mer här om målare timpris). Detta brukar ligga på mellan 250-400 kr/timme och målare i Sverige, något dyrare om man anlitar målare Stockholm. Vill man undvika överraskningar är det alltid en god idé att avtala ett fast pris för det arbete som ska utföras.

Hur hittar jag en målare Stockholm / Göteborg / annan stad?

En vanlig fråga som dyker upp är att man inte vet var man ska vända sig när man behöver en målare i sin stad eller region. Ett bra första steg är att använda en kostnadsfri offerttjänst för att hitta målarfirmor, då kan man dessutom jämföra olika anbud och välja den som känns bäst och är billigast.

Får jag måla om huset hur jag vill?

Nej, det finns regler för hur ditt hus får målas om. Dels ska det göras fackmannamässigt (inte minst för att det ska bli ett bra resultat) och dels har kommunen krav på husets utseende. Det ska t.ex. inte sticka ut för mycket från omgivande hus. Det är därför alltid bra att kontakta byggnadsnämnden i din kommun innan du väljer färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: