Allt om att måla hus, väggar, tak, fasad, friggebod, med mera

När du anlitar målarfirma finns det några bra kontrollfrågor att ställa innan du skriver på avtalet. Då försäkrar du dig om att målaren är seriös och ökar chansen till en lyckad affär, både vad gäller resultatet av målningen och även det slutgiltiga priset du betalar. Här är bästa målartipsen för frågorna att ställa till målaren:

1. Kolla målarfirmans F-skatt

Att ha F-skattesedel innebär att målarfirman är ett registrerat företag och har ett eget organisationsnummer. Detta gäller såväl små enmansmålerier på landet som stora målarfirmor i Stockholm eller Göteborg. Kolla upp via Skatteverket eller Alla Bolag. Dubbelkolla alltid att samma organisationsnummer anges även på avtal och faktura, en del fuskare i branschen kan uppge ett seriöst organisationsnummer i förhandlingen och sedan försöka skicka en faktura med falskt org.nr. Mer här om vad du generellt bör tänka på när du vill anlita hantverkare.

2. Hör med olika målarfirmor

Att välja första bästa målarfirma känns säkert enkelt, men det blir sällan bästa lösningen. Hör därför alltid med olika målarfirmor (använd gärna gratis offerttjänster som den via länken). Då kan du ta in offerter och jämföra dessa för att hitta den som känns bäst och förhoppningsvis också är billigast. Med bara en målarfirma blir du utlämnad till deras prissättning.

3. Begär referenser – och kolla upp dem!

Se till att fråga om tidigare projekt som målaren utfört och fråga om kontaktuppgifter. De flesta målarfirmor har sådana referenspersoner redo, utnyttja det och fråga dem hur de upplvede målaren. Ställ kontrollfrågor till målaren

4. Sök målare på nätet

Sök på målarfirmans namn på nätet och se efter vad som dyker upp. Var dock försiktig med att lita blint på det som sägs, såväl negativa som positiva omdömen. Men det kan ändå vara bra att kika på det som skrivits på nätet, och dyker några tveksamheter upp kan det vara bra att diskutera dessa med målaren.

5. Var tydlig med övriga frågor

Allt du undrar över bör du diskutera med målaren innan du skriver på avtalet. Om du är tydlig med vad du vill ha ökar chansen att både du och målaren blir nöjda efter utfört arbete. Frågor som är bra att ställa är till exempel:

Har du gjort den här typen av arbeten förut?

Vilken målarfärg rekommenderar du?

Vad tycker du om vårt färgval?

Kan du komma med olika prisförslag på typen av färg? Vad är skillnaden mellan dyrare och billigare färg?

Hur lång tid beräknar du att arbetet tar?

Specificera gärna arbetskostnad respektive materialkostnad i offerten.

Annonser

Kommentarer till: "5 kontrollfrågor att ställa till målaren" (1)

  1. […] brandskyddsmålning , trapphusmålning, samt läs våra guide till vad du ska tänka på när du anlitar en målare. Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: