Allt om att måla hus, väggar, tak, fasad, friggebod, med mera

Att måla om badrummet är ett enkelt men effektivt sätt att fräscha upp sitt badrum och samtidigt höja värdet på sitt hus utan att för den skull behöva genomföra en hel badrumsrenovering. Men det är inte lika enkelt att måla om badrum som att måla en vanlig gipsvägg eller kökslucka. För att arbeta i badrum måste man alltid tänka på våtrumsregler och för att verkligen vara säker på att inte ommålningen orsakar framtida problem med fukt och vattenskador bör man anlita en målare som är behörig inom just våtrumsmålning. För att komma igång med att hitta rätt målare kan en gratis offerttjänst vara till hjälp, testa här via länken en sådan för just målare.

Våtrumsmålning badrum

Badrum målat i blått

Regler för att måla badrum och våtrum

Så här stor det i Måleribranschens regler för våtrum:

Syftet med branschreglerna är att säkerställa hög kvalitet och lång livslängd på målade ytskikt i våtrum. Minst 10 år ska livslängden vara för ett ytskikt som utförts i ett målningssystem som godkänts av MV.

Därutöver finns det tydliga riktlinjer för hur målning i våtrum ska gåm till för att ytskiktet ska hålla länge och inte riskera att fuktskador uppstår.

Se gärna tidigare inlägg om olika typer av målarjobb, exempelvis takmålning, brandskyddsmålning , trapphusmålning, samt läs våra guide till vad du ska tänka på när du anlitar en målare.

Annonser

Kommentarer till: "Våtrumsmålning: Måla om badrum" (1)

  1. […] en viktig sak som kan få allvarliga konsekvenser om det inte utförs korrekt. Därför är en våtrumsmålning (läs mer via länken) något man endast bör ge sig på själv om man är säker på vad man gör, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: