Allt om att måla hus, väggar, tak, fasad, friggebod, med mera

För den som ska måla om inomhus eller utomhus under 2012 är det väl värt att fundera på att anlita en professionell målare för detta, eftersom ROT-avdraget gör det förmånligt att köpa in målartjänster som privatperson. Här är mina tips för att kunna få till en bra målning med bra besparing genom ROT, för inomhusmålning, målning av fasad, takmålning, möbelmålning, fönstermålning, och andra typer av målerier som sker i eller utanpå ditt hem.

Steg ett: Hitta rätt målarfirma

måla kök måler rotavdrag 2012
Att måla om köket omfattas av ROT-avdraget.

Att välja en målare är på ett sätt enkelt – det finns tusentals målarfirmor och de flesta kan utföra måleriarbeten på en godkänd nivå. Men vill du verkligen hitta en målare som förstår just dina önskemål, och vill du kunna få ner priset på affären, d bör du aldrig välja första bästa målare. Ta istället kontakt med flera olika målarfirmor (genom länken kan du gratis ta in offert från fem certifierade målarfirmor i ditt område) och be dem ge prisuppgift på ditt jobb. Då kan du sedan lugnt och sansat jämföra dem och välja den som erbjuder bäst pris och känns mest seriös.

Dessa måleriarbeten gäller ROTavdraget 2012

För den som bor i villa eller radhus kan du använda ROT-avdraget för alla målerier som sker inuti huset eller utanpå (fasad, tak, dörrar, fönster). För dig som bor i bostadsrätt är det dock lite annorlunda – där kan du bara använda avdraget för målning i lägenheten, inte för arbeten på exempelvis ytterdörr eller fönstrens utsida.

Vad innebär ROT

Kort och gott får du en rabatt på 50 procent när du anlitar en målares tjänster. Men det är bara själva arbetet som halveras i pris, materialkostnaderna är samma. Men om du exempelvis anlitar en målare för att måla om huset och han i tar 20 000 kr betalt, så blir kostnaden efter ROT-avdraget alltså bara 10 000 kr. Detta gör det mycket prisvärt att anlita målare! Se mer här om kostnad för målare.

Se vår inspirationsspecial för att låta dig frestas och locka till målning inför våren!

Annonser

Kommentarer till: "Måla om 2012 – så utnyttjar du ROT-avdraget" (1)

  1. Vi tog först kontakt med en större målerifirma som vi dock tyckte låg lite väl högt i pris för vårt jobb (ommålning av kök – väggar och inredning -, ett sovrum, hall samt 4 fönster utvändigt och invändigt). De ville ha 33 700 kr efter ROT. Därefter provade vi http://www.proffsmalerier.se och fick några olika offerter, varav två stycken var billigare än vårt första prisförslag. Landade till slut på total kostnad på 24 000 kr efter ROT. Som hittat tycker vi och pengarna har vi antagligen ”igen” den dagen vi säljer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: